
File de somon afumat- 250 gr
Tagliatelle -400g
Sare
Câteva picături de ulei de măsline
Pentru sos:
1 ceapă
2 căței de usturoi
1 lingură unt
200 ml smântână lichidă
1 legătură de pătrunjel si de busuioc
1 borcan mic de salsa verde
fileuri de sardele
piper proaspăt macinat
Fierbeți pastele in apă cu sare si cu uei de măsline, strecurați-le si lăsați-le să se scurgă bine.
Pentru sos,curățați ceapa si usturoiul si tocați-le mărunt.Încingeți untul intr-o tigaie si căliți ceapa si usturoiul.
Turnați smântâna lichidă si dati in clocot.Adăugați la sos verdeața,salsa verde si fileurile de sardele tocate si lăsați sa fiarbă aproximativ 5 minute.Dacă vi se pare prea dens sosul, puteți adăuga câteva linguri din apa in care au fiert pastele, după gust.
Adăugați pastele, amestecați usor. Potriviși cu sare si piper. Aranjați pe farfurii tagliatelle si fileul de somon afumat.
Poftă bună!